Randers Teaterforenings har til opgave at sikre et udbud af kvalitativt, alsidigt teater i både nyere og klassiske opsætninger til priser, der kan skabes dækning for.

Formand

Pernille Bering

Det er ikke fordi jeg har set en masse teater, men jeg har tidligere selv stået på scenen som danser i bl.a. Revyer og danset i en dansetrup, der turnerede rundt om i landet og udlandet.

Fascinationen af at se levende mennesker udtrykke sig på scenen lige her og nu , opleve hvordan scenografi, skuespil og teknikken bag går op i en højere enhed og muligheden for at lade sig overraske, provokere og betage, var noget af det, der gjorde, at jeg gik aktivt ind i Randers Teaterforening.

For mig er det vigtigt at kunne tilbyde det Randrusianske publikum så bred en vifte af teater, skuespil, dans, opera og musicals, men mit hjerte banker specielt for dansen – så den vil jeg gøre mit for, at vi får på scenen i Randers.

Næstformand

Anders Høgstrup

Bortset fra sporadiske teaterbesøg startede mit teaterliv med, at jeg i 1979 blev medlem af bestyrelsen i den nystartede teatergruppe Vestenvinden. Her var jeg formand indtil jeg blev ansat på Værket i 1990. Både mens jeg var på Værket og fra 1995 i kulturforvaltningen arbejdede jeg med aftaler med og tilskud til teater og teaterforeninger, og samtidig blev jeg en af de mange, der i Randers har nydt og nyder de mange teatertilbud, som Randers Teaterforening, Værket og Egnsteateret arrangerer.

Som nyvalgt medlem af bestyrelsen vil jeg arbejde for fortsat udvikling af teatertilbuddet. Men det skal fortsat være muligt for publikum i provinsen at opleve teater på højeste niveau, også med de bedste kunstnere kendt fra TV og film, og derfor skal de turnerende teatre have gode vilkår.

Teater er stærkt vanedannende – men vi skal også turde udfordre os selv og nye publikumsgrupper med nye former og genrer, og ikke mindst arbejde for at bringe teatret helt tæt på børn og unges hverdag f.eks. gennem workshops og prøveforløb.

Kasserer

Aage Stenz

Min baggrund for at sidde i bestyrelsen for Randers Teaterforening er naturligvis interessen for at gå i teater. Jeg har altid interesseret mig for skuespil såvel på teater som på TV og film. Ud over flere steder i Danmark har jeg haft fornøjelsen af at opleve store opsætninger i bl.a. Zürich, Berlin, Paris, London og New York.

Metropolitan Operaen i New York, hvor jeg så Carmen, var nok en af de største oplevelser, jeg har haft. I Randers Teaterforening vil jeg bl.a. arbejde for – og med særlig fokus på de unge -, at vi har et bredt og alsidigt repertoire på Værket til gavn for borgerne i Randers Kommune.

Sekretær

Ane Hoff

Når jeg er med i bestyrelsen i Randers Teaterforening er det fordi jeg gerne vil medvirke til at alle Randrusianerne tilbydes et bredt og varieret repertoire indenfor skuespil, opera, dans mm.

Jeg arbejder for et repertoire hvor der både er plads til morskab, eftertanke og eksperimenteren med udtryksformer.

Skoletilbud

Heidi Marika Kristensen

Jeg er lektor i dramaturgi, og mine studier inden for teater har bragt mig vidt omkring. Jeg har blandt andet arbejdet som skuespiller i USA, dramaturg i Australien og lys- og lydtekniker i England. Efter jeg har bosat mig i Randers, har jeg instrueret forestillingen ’Buret’, som blev opført af den lokale teatergruppe ’De Skrå Brædder’ på Egnsteatret, og siden 2008, har jeg (næsten) hvert år instrueret den årlige musical på Paderup Gymnasium. Jeg interesserer mig særligt for scenografi, og fascineres mest, når skuespil, lyd og det visuelle udtryk går op i en højere enhed.

Jeg har i mange år benyttet Randers Teaterforenings tilbud til at give unge gymnasieelever gode, mindeværdige oplevelser på Værket. Derfor er det med fornøjelse, at jeg nu gennem bestyrelsesarbejdet, kan være med til at få interessant og varieret teater til Randers.

Suppleant

John Morgen

Jeg er trådt ind i Randers Teaterforening, da jeg gerne vil være med til fortsat at sikre stor diversitet, engagement og videbegær, og ad den vej tilbyde professionelt teater til borgere lokalt.

 

Teaterforeningerne har en vigtig funktion med at udbrede teater i Danmark og naturligvis i det lokalområde, de er en del af. Vi skal have flere i teatret, og det skal være den udfordring, vi giver os selv i teaterforeningen. Vi skal blive endnu bedre til at tænke publikumsudvikling ind i foreningens arbejde samt øge vores samarbejde med andre foreninger.

 

Vores publikumsgruppe skal være vores ambassadører. Vi skal derfor altid tænke publikum ind i vores arbejde, så vi ikke ender med at vælge forestillinger, som vi selv vil se fremfor at tænke på potentielle målgrupper. Samtidig er vi også nødt til at tænke på fremtidens publikum, for hvis man er vokset op med at komme i teater jævnligt som barn, så er der stor sandsynlighed for, at man holder ved som voksen.

 

Jeg vil derfor arbejde for at skabe dialog og udveksle ideér for at kunne udvide nuværende og fremtidige publikums horisont og lyst til nye spændende oplevelser.

2. Suppleant

Henning Christensen

I de seneste mange år har jeg ved de årlige generalforsamlinger optrådt som dirigent i et utal af foreninger i Randers og omegn. Det er et samfundsmæssigt problem, at der næsten ikke deltager unge mennesker ved disse lejligheder, hvor foreningens fremtid og virke bliver fastlagt. Dette gælder så sandelig også i teaterforeningen.

Jeg vil gerne virke for, at denne triste udvikling bliver vendt.

Kultur er vigtigt for samfundet og det enkelte menneskes udvikling. Når vi oplever det levende teater er der mulighed for, at vi som personer kan se et spejlbillede af os selv i en historisk og moderne sammenhæng, som gør os bedre til at forstå den verden, vi lever i. En rigdom af alle former for teater, klassisk, moderne, ballet, opera, musicals mv. er efter min mening en forudsætning for lykkelige mennesker med højere til loftet og et bedre samfund for alle.