Tag med til 80’ernes udkantsprovins, hvor drømme og selvrealisering stadig hører fremtiden til.

Hvem vil ikke gerne være astronaut, fuldstændig uafhængig og bo, hvor alt er muligt? Det vil René. Han drømmer om at være vægtløs og om at flyve højt oppe i himmelrummet.
Men ligesom tyngdekraften holder planeterne på plads i deres baner i rummet, holder en mental tyngdekraft René fast i hans egen livsbane. En livsbane, som det kræver en ekstraordinær indsats at bryde ud af.

René befinder sig i mellemrummet mellem at være en stor dreng og en ung mand. Han er lidt af en nørd, han er overvægtig – måske som følge af hans forkærlighed for burgere fra den lokale grill – og han bor hjemme hos sin sølle og migræneramte mor. Hans far døde umiddelbart efter at have skaffet René en læreplads hos byens blikkenslager. Problemet er bare, at René ikke vil være VVS-mand. Mens han kæmper for at blive voksen i et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt, drømmer han om at blive astronaut, om at tage styringen i sit eget liv og om at løsrive sig fra sin omklamrende mor og chefen, der insisterer på at overtage pladsen efter Renés far. Det er lidt af en udfordring i en tid, hvor det ikke er kutyme at realisere sig selv, men hvor det blot gælder om at skabe sig et acceptabelt livsgrundlag.

Stykket tager udgangspunkt i dramatiker Thomas Markmanns eget liv og blev ved uropførelsen på Aalborg Teater belønnet af både publikum og anmeldere for sin blanding af humor og skarphed i beskrivelsen af, hvor svært det kan være at være mønsterbryder:

★★★★★
“Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme. Forestillingen er en lille hverdagsperle, genkendelig for både unge og voksne – alle os, der engang har ønsket, at vi var noget andet. Vægtløse måske.”
 5 stjerner i Jyllands-Posten

“Drengen der ville være vægtløs” er en del af Teaterpakken.
Køb billet til 6 teaterforestillinger – og spar kr. 600. Læs mere under Teaterpakken

Dramatiker:
Thomas Markmann

Instruktion:
Geir Sveaass

Scenografi:
Marianne Nilsson

Medvirkende:
Nikolai Jørgensen, Mette Horn, Lars Bom, Mads Reuther, Mette Klakstein Wiberg

Søndag 7. oktober 2018
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 245
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Køb billetter

Teateroptakt kl. 18.00 – 18.30 i Koncertsalen.
Der er fri entré.