‘Eugen Onegin’ er blevet kaldt kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer, og i november kan du opleve den rørende fortælling om russisk nobilitet, krælighed, misundelse og spildte chancer, når Den Jyske Opera opfører ‘Eugen Onegin’ i Værkets Store Sal.

På et gods i det gamle Rusland starter fortællingen om Eugen Onegin. På godset fejres det, at høsten er i hus, og de to godsejerindedøtre Olga og Tatjana tager del i festlighederne. Da Olgas forlovede ankommer til festen har han sin gode ven, den charmerende Eugen Onegin, med, som Tjatjana straks forelsker sig hovedkulds i. Men Eugen Onegin deler ikke de samme følelser overhovedet. Da de alle fire senere skal til et bal sammen, er Eugen Onegin så opsat på at slippe for Tjatjanas affektion, at han i stedet begynder at flirte med Olga til stor frustration og vrede for Olgas forlovede. Eugen Onegin bliver derfor udfordret til duel af sin bedste ven, og på trods af at ingen dem har lyst til at følge misforståelsen til dørs, gennemfører de duellen med fatale konsekvenser.

År senere møder hovedpersonen igen Tjatjana, der i mellemtiden er blevet gift, og det går op for Eugen Onegin, at han i virkeligheden elsker hende og må sørge for at vriste hende fri af ægteskabets kløer.

Denne russiske klassiker er skabt af Peter Iljitj Tjajkovsky, der også er manden bag bl.a. ‘Svanesøen’, ‘Nøddeknækkeren’ og ‘Tornerose’.  Komponisten var gennem hele sit liv opslugt af melankoli og generthed, men fandt i musikken sit sprog og sin stemme. Og heldigvis, for det gav os andre klassikere som Eugen Onegin.

Orkesteret er Aalborg Symfoniorkester, og operaen fremføres på russisk med danske overtekster.

Varighed 2 timer og 45 minutter.

Forestillingen er en del af Operagallapakken.
Denne forestilling indgår også i Operagallapakken, hvor du kan få rabat, adgang til festmiddag og Mozart-forestillingen Così Fan Tutte.

Læs mere om Operagallapakken her.

Torsdag 28. november 2019
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 395 / 345 / 295
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Operagallapakken kr. 1.450
Læs mere her.

Køb billetter

Operaoptakt kl. 18.00 – 18.30 i Koncertsalen.
Der er fri entré.