Den danske geo- og seismolog Inge Lehmann kunne i 1936 som den første i verden bevise, at jordens har en indre, fast kerne. Men lyttede man i forskerkredse dengang til en kvinde? Mød Iben Hjejle og Jesper Lohmann i fortællingen om en ekstraordinær kvinde, der kæmpede i en mandsdomineret verden.

Året er 1936, og Inge Lehman, der har viet sit liv til geologi og seismologi gør en forbløffende og fænomenal opdagelse: Jordens indre er en fast kerne! Som den første kan Inge Lehmann bevise dette og dermed revolutionerer den geologiske tankegang. Men anerkendelsen udebliver – i hvert fald herhjemme – hvor hun bliver tilsidesat for sine mandlige kollegaer.

“Du skal vide, hvor mange inkompetente mænd, jeg var nødt til at konkurrere med – forgæves,” som hun beskrev det over for sin nevø. Inge Lehmann rejste til USA og underviste, efter at de amerikanske forskerkredse i langt højere grad gav Inge Lehmann den anerkendelse, hendes arbejde fortjente.

Iben Hjejle indtager rollen som den skelsættende danske forsker, og Jesper Lohmann er hendes forskerkollega Niels Bohr, når Folketeatret, Værket og Randers Teaterforening inviterer indenfor til denne fabelagtige fortælling om en bemærkelsesværdig kvinde, der uretfærdigt måtte kæmpe endnu hårdere end sine mandlige kollegaer.

“Jordens Indre” er en del af Teaterpakken.
Køb billet til 6 teaterforestillinger – og spar kr. 600. Læs mere under Teaterpakken

Onsdag 23. oktober 2019
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 290
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Køb billetter

Teateroptakt kl. 18.00 – 18.30 i Koncertsalen.
Der er fri entré.