Ellen Hillingsø spiller Danmarks elskede revystjerne Liva Weel i denne forestilling, som er revy, kammerspil og teaterkoncert på samme tid.

Vi møder Liva, som var kendt for at insistere på sin frihed – kunstnerisk og personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, hvor friheden ellers er under pres. Sammen med Poul Henningsen (PH) skriver hun den ikoniske tekst til sangen ”Man binder os på mund og hånd”, og med de dobbelttydige linjer, som hverken censuren eller nazisterne fanger, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter. Liva udødeliggjorde sange af bl.a. PH, Kai Normann Andersen samt Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra tiden før og under krigsårene indgår i forestillingen.

Liva Weel var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag.

Ellen Hillingsø som Liva giver rigtig god mening. Som der stod i et fødselsdagsportræt i Berlingske Tidende, da hun i marts 2017 fyldte 50 år, så er hun ”bedst, hvor hun har fået lov til at spille de sider af talentet, der har kaldt på det insisterende – fejende flot, fandenivoldsk, lunefuld, hurtig på aftrækkeren”.

”Liva” indgår i Folketeatrets række af forestillinger om store danske kulturpersonligheder.

“Liva” er en del af Teaterpakken.
Køb billet til 6 teaterforestillinger – og spar kr. 600. Læs mere under Teaterpakken

Instruktør:
Rolf Heim

Kapelmester:
Jens Krøyer

Medvirkende:
Ellen Hillingsø, Birgitte Raaberg, Karsten Jansfort og Henrik Koefoed.

Torsdag 22. marts 2018
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 245
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Køb billetter

Teateroptakt kl. 18.00 – 18.30 i Koncertsalen.
Der er fri entré.