Henrik Ibsens stærke og komplekse drama om kvinders ret til selv at bestemme over eget liv vækkes i december til live på Værket. Klassisk teater, når det er allerbedst.

Fru Alving har for mange år siden overværet sin nu afdøde mand Kaptajn Alvings overgreb på husets tjenestepige. Resultatet heraf blev et såkaldt ”uægte barn”, der efterfølgende skulle skjules og sendes væk, da skammen var for stor. Mange år efter kaptajnens død beslutter fru Alving at oprette et børnehjem i sin mands navn. Udadtil for at hædre en i offentlighedens opfattelse anstændig borger.

Nu har fru Alving taget kaptajnens og tjenestepigens ”uægte barn”, Regine, til sig som ung pige i huset, og da fruens syfilissyge søn, Osvald, efter sin hjemkomst fra ophold i udlandet gør krænkende tilnærmelser til Regine, oplever fru Alving chokeret ”gengangeriet”. På indvielsesdagen for børnehjemmet brænder det ned til jorden, og da Osvalds sygdom går i udbrud, ligger hendes tilværelse bogstaveligt talt i ruiner.

Ibsen var på kvindernes side. Det viser han i mange af sine skuespil, men nok stærkest i de to store dramaer ’Et dukkehjem’ og ’Gengangere’, der er skrevet kort tid efter hinanden.

’Gengangere’, skrevet i 1882, er et stærkt og komplekst familiedrama, som gør op med det højborgerlige og graver et spadestik dybt ind i kvindens rolle i samfund og familie. Ibsen lykkes stadig med at konfrontere sin samtid med de fastlåste kønsroller på nutidig og vedkommende vis og viser, at den enkelte bærer ansvaret for sine handlinger.

Medvirkende: Pia Jondal, Waage Sandø, Thomas Magnussen, Marie Sandø Jondal og Kristian Boland

Onsdag 1. december 2021
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 245
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Billetsalget starter lørdag 24. april kl. 11.00

Teateroptakt kl. 18.00 i Koncertsalen.
Der er fri entré.