Den Jyske Opera leverer mørk og skarpskåret krimi med Rigoletto, hvor operamesteren Guiseppe Verdi har fortolket forfatter Victor Hugos drama ’Kongen Forlyster Sig’ til en stærk fortælling om forførelse, forelskelse og forbandelse.

”Brug fire ben, løb gennem byen og find mig en indflydelsesrig person, der kan skaffe tilladelsen til at lave ’Kongen forlyster sig’”.

Sådan skrev operamesteren Giuseppe Verdi til sin partner Francesco Maria Piave. Handlingen i den opera, de begge arbejdede på, var så spændende og dengang kontroversiel, at det tog makkerparret lang tid at nå et kompromis med datidens censur-instanser, men 11. marts 1851 så mesterværket Rigoletto dagens lys – og påvirkede operaverdenen for bestandigt.

Den mørke krimi, Rigoletto, er den tragiske fortælling om hofnarren Rigoletto, der under festligheder hos hertugen af Mantova, gør sig morsom på bekostning af Grev Monterone, der anklager hertugen for at have forført sin datter. Greven forbander Rigoletto, og senere finder vi ud af, at hofnarrens datter Gilda også har forelsket sig ulykkeligt i den lystige hertug trods Rigolettos utallige forsøg på at holde hende afskærmet.

Da Rigoletto opdager, at hertugen har fået sin vilje med datteren Gilda, bliver han besat af at hævne sig og engagerer en lejemorder. Men i sidste ende tager hævnplottet Rigolettos allerdyrebareste fra ham – og han indser, at Grev Monterones forbandelse er fuldført.

Glæd dig en af tidens største operaværker med Den Jyske Operas imponerende ensemble, operakor og med musik fremført live af Aalborg Symfoniorkester.

Operagallapakken
Pak din operaoplevelse ind i mere luksus med Operagallamiddag i Værkets smukke søjlesal. Start aftenen ud med et forfriskende glas velkomstbobler og glæd dig til en tre-retters gallamiddag inspireret af de italienske omgivelser, som Rigoletto udspiller sig i. Under middagen vil der være masser af underholdning og festlig optakt med spændende gæster.

Kl. 17.00 Velkomstbobler
Kl. 17.30 Den italienske middag
Treretters middag med italienske specialiteter, underholdning, optakt og gæster
Kl. 19.30 Forestilling
A-billet til Den Jyske Operas opførsel af Rigoletto

Forestillingen er en del af Operagallapakken.
Denne forestilling indgår også i Operagallapakken, hvor du kan få rabat og adgang til en tre-retters, italiensk festmiddag, velkomstbobler og optakt.

Læs mere om Operagallapakken her.

Onsdag 11. november 2020
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 395 / 345 / 295
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Operagallapakken kr. 745
Læs mere her.

Operaoptakt kl. 18.00 i Koncertsalen.
Der er fri entré.