Nikolaj Hübbe puster nyt liv i en af verdens ældste balletter, når han sammen med Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard genopsætter sin version af ’Sylfiden’, som før har høstet et væld af gode anmeldelser.

Kan man stikke af fra sin kommende brud lige inden brylluppet, fordi man brat forelsker sig i et overjordisk væsen? Det kan James, for da den smukke sylfide puster blidt til ham, kan det ikke være anderledes.

Universet er svævende og magisk i denne moderne version af ’Sylfiden’, hvor Hübbe, Kragh og Stensgaard sammen vender tilbage til eventyret i fortællingen, hvor James’ lysende drømmesyn er omdrejningspunktet. Det er en yderst romantisk og eksistentiel ballet, som udgør en af hjørnestenene i Den Kongelige Ballets repertoire.

Da Bournonville koreograferede ‘Sylfiden’ i 1836, ramte han lige ned i tidsånden. ‘Sylfiden’ repræsenterer det poetiske, farlige kvindeideal, man dyrkede i den romantiske periode. En fantasi, man kunne drømme sig væk i, i de borgerlige, trygge rammer. En verden fuld af muligheder.

På trods af de snart 200 år på bagen er ’Sylfiden’ stadig højaktuel og fascinerende. Dramaet om James, den skønne, lokkende sylfide og den onde heks Madge er en tidløs, moralsk fabel om splittelsen mellem fornuft og følelser, og balletten omsætter et væld af forskellige følelser og stemninger til drømmende dans.

Koreografi: Nikolaj Hübbe, efter August Bournonville
Scenografi og kostumer: Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard
Musik: H.S.Løvenskjold
Lysdesign: Åse Frankenberg
Dirigent: David Briskin
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Varighed: 1 time og 40 minutter inkl. pause

Lørdag 29. januar 2022
Store Sal kl. 19.30

Billetpris kr. 445 / 395 / 345
Særpris for abonnenter og unge under 25 år.

Billetsalget starter lørdag 24. april kl. 11.00

Teateroptakt kl. 18.00 i Koncertsalen.
Der er fri entré.